Geld lenen via een lening

Geld lenen via een lening

Wanneer je liever anderen niet wilt betrekken bij je leningen is het slim om zelf een lening af te sluiten bij een bank of geldverstrekker. Het is hiervoor wel nodig om een baan en inkomsten te hebben. Wanneer dit het geval is dan kun je vaak eenvoudig een lening afsluiten. Je moet ook goed bekend staan bij het BKR (je bent geen wanbetaler geweest). Het is dan slim om te starten met het aanvragen van een lening. Het kan via het internet, maar ook via tal van andere kanalen. Je kunt gewoon je bank binnenstappen wanneer je dat wilt. Hier rekenen ze echter vaak wel hogere tarieven.

Geld lenen via een creditcard

Een creditcard is ideaal voor een korte ovGeld lenen via een leningerbrugging van je betalingen. Bijvoorbeeld wanneer je nu geen geld hebt, maar het binnenkort wel verwacht. De creditcard kan je dan net voldoende ademruimte geven om de betaling te doen. Bijvoorbeeld de aankoop van een wasmachine of droger, vriezer of afwasmachine. Of misschien wel een computer of tv.

Geld lenen via een minilening

Een minilening is een lening voor een korte tijd (dertig dagen) tot je jouw salaris weer krijgt. Hiervoor moet je wel een hoge rente betalen ten opzichte van andere leenvormen. Het is echter een manier om geld te lenen (ondanks een bkr notering) zonder teveel papierwerk. Het is slim om de mogelijkheden te gebruiken wanneer de andere opties geen uitkomst bieden.

Kies verstandig

Het is belangrijk om op een verstandig manier een lening af te sluiten. Kies ervoor om te kijken naar de lange termijn. Kun je misschien de was een maandje naar je moeder brengen of de buren voor een bosje bloemen tot je geld hebt om een nieuwe te kopen? Of heeft iemand nog een tweedehandsje waar je tijdelijk gebruik van kunt maken? Door vindingrijk te zijn kun je vaak geld besparen en een beslissing nemen welke goed is voor de lange termijn. Beter!