Minileningen: goed of slecht?

Minileningen: goed of slecht?

Voor vele mensen zijn de minileningen een zegen. Veel andere mensen zien het als iets slechts. Er is in ieder geval veel discussie over. Het is belangrijk om natuurlijk eerst te weten wat het is. We zullen dit met je doornemen. VervMinileningen: goed of slecht? Voor vele mensen zijn de minileningen een zegen. Veel andere mensen zien het als iets slechts. Er is in ieder geval veel discussie over. Het is belangrijk om natuurlijk eerst te weten wat het is. We zullen dit met je doornemen. Vervolgens bespreken we waarom het zo aantrekkelijk kan zijn. Tevens bespreken we waarom zoveel mensen het geen goed idee vinden. Laten we snel beginnen.  Wat is een minilening? Een minilening is een tijdelijk krediet. Je kunt er gebruik van maken wanneer je bijvoorbeeld nog op je salaris wacht. Je krijgt het geldbedrag (tot maximaal 300 euro) voor een periode van dertig dagen. Langer dan dat krijg je het geld niet. Het wordt ook wel een flitskrediet genoemd. Je weet nu waarom.  De rente is een stuk hoger dan bij tal van andere leningen. Het is hierdoor niet zo interessant. Doordat je echter een lage lening afsluit voor een korte tijd valt het daadwerkelijke geldbedrag nog wel mee. Het is goed om hier gebruik van te maken wanneer je tijdelijk een geldinjectie nodig hebt en weet, dat je het na een maand terug kunt betalen.  Waarom zijn mensen zo tegen een minilening? Het zijn vooral de hoge kosten en hoge rentes waardoor men niet graag voor een minilening kiest. Het gaat hier om zaken welke indruisen tegen een goed geweten vind men. Ook heeft men in de wet opgenomen hoe hoog een rentestand mag zijn. Natuurlijk overtreed men deze wet niet. Het komt al met al toch in een schemer gebied. Tevens blijven ze onder de meldingsgrens van het BKR, waardoor anderen niet kunnen zien dat men een kleine lening heeft voor een korte tijd. Het is natuurlijk wel een teken, dat er financieel niet veel ruimte is bij deze mensen voor andere leningen of kredieten.  De toekomst? De toekomst zal uitwijzen hoe het verder gaat met de flitskredieten en minileningen. Het is al wel gebleken, dat ze volop onder de aandacht staan van alle instanties in ons land.  Of ze er over een paar jaar nog zijn is natuurlijk maar afwachten. olgens bespreken we waarom het zo aantrekkelijk kan zijn. Tevens bespreken we waarom zoveel mensen het geen goed idee vinden. Laten we snel beginnen.

Wat is een minilening?

Een minilening is een tijdelijk krediet. Je kunt er gebruik van maken wanneer je bijvoorbeeld nog op je salaris wacht. Je krijgt het geldbedrag (tot maximaal 300 euro) voor een periode van dertig dagen. Langer dan dat krijg je het geld niet. Het wordt ook wel een flitskrediet genoemd. Je weet nu waarom.

De rente is een stuk hoger dan bij tal van andere leningen. Het is hierdoor niet zo interessant. Doordat je echter een lage lening afsluit voor een korte tijd valt het daadwerkelijke geldbedrag nog wel mee. Het is goed om hier gebruik van te maken wanneer je tijdelijk een geldinjectie nodig hebt en weet, dat je het na een maand terug kunt betalen.

Waarom zijn mensen zo tegen een minilening?

Het zijn vooral de hoge kosten en hoge rentes waardoor men niet graag voor een minilening kiest. Het gaat hier om zaken welke indruisen tegen een goed geweten vind men. Ook heeft men in de wet opgenomen hoe hoog een rentestand mag zijn. Natuurlijk overtreed men deze wet niet. Het komt al met al toch in een schemer gebied. Tevens blijven ze onder de meldingsgrens van het BKR, waardoor anderen niet kunnen zien dat men een kleine lening heeft voor een korte tijd. Het is natuurlijk wel een teken, dat er financieel niet veel ruimte is bij deze mensen voor andere leningen of kredieten.

De toekomst?

De toekomst zal uitwijzen hoe het verder gaat met de flitskredieten en minileningen. Het is al wel gebleken, dat ze volop onder de aandacht staan van alle instanties in ons land.

Of ze er over een paar jaar nog zijn is natuurlijk maar afwachten.