Verzekeren van je auto

Verzekeren van je auto

Eigenlijk iedereen heeft wel een auto in ons land. Het is natuurlijk belangrijk om deze auto goed te verzekeren. Het is eigenlijk een must om dit te doen. Je moet namelijk wettelijk de auto verzekeren. Het gaat hier om de WA (wettelijke aansprakelijkheid) van een verzekering. We vertellen je er graag meer over. Er zijn echter nog meer keuzemogelijkheden, waaronder de WA extra en ook de allrisk verzekering. Het is goed om hier voor te kiezen en om hier gebruik van te maken.

De WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering van een auto

Wanneer je een auto hebt dan moet je deze verzekeren. Wanneer je dat niet doet dan kun je hier een boete voor krijgen. Het is simpelweg om anderen te beschermen (financieel) bij een ongeval. Het is erg logisch. Wat immers wanneer iemand een ongeluk veroorzaakt en de schade niet kan betalen. Zeker wanneer er lichamelijk letsel bij komt kijken kunnen de kosten oplopen. Of wat wanneer je een Rolls Royce, Porsche of Ferrari aanrijdt? Het kost natVerzekeren van je autouurlijk veel geld om zo’n auto te repareren. Wanneer de persoon, die de schade heeft veroorzaakt de rekening niet kan betalen dan blijft de gedupeerde met de gebakken peren achter. Het is erg zuur. Hierom is het dus zo, dat een autoverzekering wettelijk verplicht is. Het is allemaal erg logisch.

De WA extra

De naam verklapt al, dat er wat extra’s is. Het is in de vorm van een extra dekking. Een aantal zaken worden nu namelijk ook gedekt. Het gaat hier om stormschade, ruitschade, aanrijding van dieren, brand, explosies of blikseminslag, vervoer van gewonden en ook diefstal onder voorwaarden. Het is dus een ruimere dekking ten opzichte van de normale WA verzekering.

Allrisk verzekering van je auto

De beste (en ook de duurste) verzekering is de allrisk verzekering van je auto. Het belangrijkste verschil met de andere twee vormen is, dat je hier ook je eigen schade vergoedt krijgt wanneer het ongeval jouw schuld is. Het is een belangrijk verschil. Wanneer je bijvoorbeeld je auto tegen een boom aan parkeert doordat je wat te hard reed, wordt de schade vergoedt.

De rechtsbijstandverzekering

Het is mogelijk om je autoverzekering aan te vullen met een rechtsbijstandverzekering. Het is slim om zo een geschil door hun op te laten lossen. Het is vaak zo, dat bij een ongeval het een getouwtrek is om de schuldige te bepalen. Het is dan fijn om juridische power achter de hand te hebben om het voor jou op te lossen.

De ongevallen inzittenden verzekering

Wanneer je andere personen vervoert dan is het goed om een ongevallen inzittende verzekering te hebben. Bij een ongeval zijn ook hun verzekerd.

Een schade inzittenden verzekering

Hetzelfde geldt voor mogelijke schade welke hun hebben.